15-05-16

Vandaag eerste competitie wedstrijd in Kessel Lo (BVV)

 

reva1.jpg

INTER2.jpg

 

Timothy Herman - Foto: Johnny De Ceulaerde
Timothy Herman - Foto: Johnny De Ceulaerde

Zomerkriebels: Timothy Herman: “Goed gevoel terugvinden in wedstrijden”

Hoe ben je de winter doorgekomen?

“Ik begon het winterseizoen vol goeie moed na alweer een Belgische titel maar er waren ook heel wat twijfels. Ik werkte in de winter wekelijks zo’n 45 à 50 uren en dat kruipt al snel in de kleren als je daarbij ook nog moet trainen. Omdat ik in de zomer vaak maar een of twee worpen kon afwerken tijdens wedstrijden door vermoeidheid en pijn, besloot ik een MRI-scan te laten nemen. Daaruit bleek dat ik al twee jaar een Labrumscheur had in mijn schouder en geopereerd moest worden. Vanaf dan begon een lang revalidatieproces, dat nu stilaan op zijn einde loopt. Twee weken geleden liep ik ook nog een hoofdwonde op tijdens een training, je kan dus wel zeggen dat mijn winter niet van een leien dakje liep.”

Komt jouw zomerseizoen in gevaar door die blessures? Of is het ergste nu achter de rug?

“Het ergste is gelukkig achter de rug, maar ik heb wel heel wat achterstand opgelopen. Ik trok dit jaar niet op stage naar Portugal en sta dus nog niet waar ik wil staan, maar als alles goed verloopt, zal ik mijn seizoen écht openen op het Vlaams kampioenschap, waar ik mijn achtste titel op rij wil behalen. Aanstaande zondag zal ik wel eenmaal werpen op de interclub om mijn club te steunen. Het heeft weinig nut om volledige wedstrijden af te werken vooraleer ik honderd procent fit ben.”

Hoe zal jouw programma er verder uitzien? Piek jij naar een bepaalde periode?

“Door de revalidatie die nog steeds aan de gang is, zijn er niet meteen wedstrijden waar ik echt top zal zijn voor het begin van de zomervakantie. Na het Vlaams kampioenschap zal ik enkele Flanders Cups en buitenlandse wedstrijden meepikken om op het Belgisch kampioenschap eind juni echt fit te zijn. Ik wil vooral op zoek gaan naar een goed gevoel tijdens de wedstrijden, en als het weer dan eens meezit, kan er altijd een uitschieter inzitten.”

Wanneer zal jouw seizoen geslaagd zijn?

“Pijnvrij gooien staat voorop, want dat lukte de afgelopen twee jaar niet. Daarna hoop ik om eindelijk mijn persoonlijk record van 78m98 te verbeteren met een worp van tachtig meter.”

De limiet voor het EK staat op 80m85, die van de OS op 83m00. Droom je daar nog steeds van?

“Ik zou natuurlijk graag deelnemen aan beide kampioenschappen zoals elke atleet, maar als ik realistisch ben, zal het heel moeilijk zijn omdat ik nog steeds aan het revalideren ben van mijn operatie. Daarbij komt nog eens dat de limieten wel erg scherp staan, met 79 meter sta je eigenlijk altijd in de finale van een EK. Ik had de limiet dan ook graag lager gezien dan de 80m85 die nu vereist is.”

Je hebt sinds afgelopen zomer ook een andere uitdaging in het leven: het vaderschap. Hoe heeft dat jouw leven als topsporter beïnvloedt?

“De twee weken waarin mijn dochter Margot geboren werd en ik de Belgischte titel pakte, waren de mooiste van mijn leven. Mijn leven is inderdaad wel wat veranderd, maar ik heb een sterke vrouw en goede omkadering rond mij die ervoor zorgen dat ik aan mijn droom kan blijven werken.”

m15.jpg

Vandaag zal Timothy normaal 1 of 2 worpen doen in voorbereiding voor volgende wedstrijden, op training nog niet voluit gegooid. We zien ook dat de wind vandaag terug parten zal spelen , zoals verleden jaar bijna iedere wedstrijd voorkwam. Vandaag is het een wedstrijd om te zien hoe de schouder zich voelt. De wedstrijd is vooral voor zijn club belangrijk en ze zullen vandaag de punten nodig hebben. Normaal als alles goed verloopt zal Timothy volgende wedstrijd het Vlaams kampioenschap in Oordegem zijn.

09:21 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-16

1 week voor de eerste competitie wedstrijd

 

l1.jpg

Een goede week achter de rug, wanneer je eindelijk een speertraining kan afwerken met geen pijn en ook dag erna geen pijn , kunnen we tevreden zijn met de vooruitgang. We zijn nu een week voor de  eerste competitie wedstrijd en hopen nu ook volgende week een stap verder te zetten met de trainingen die nu 6 maanden revalidatie achter de rug hebben. Timothy zal uit zekerheid maar een worp doen om dan als alles meezit in feite op het Vlaams kampioenschap zijn tweede wedstrijd af te werken.

m2.jpg

p1.jpg06:34 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-16

Voorzichtig zijn bij de worpen en hopen dat de kwetsuur volledig genezen is

 

T21.jpg

De trainingen volgen elkaar vlug op, alle trainingen (kracht, stabilisatie, gooien medicinne bal ) zijn op dit ogenblik 100 procent in orde. Alleen de werptrainingen met speer heeft Tmothy nog last van enkele ongemakken, maar heeft wel geen pijn van de oude kwetsuur. Het zal wel een risico zijn om nu al wedstrijden af te werken omdat Timothy nog niet op 100 procent gooit op training. Maar door de druk kan hij niet anders die risico te nemen ondanks we het verdere seizoen in gevaar brengen. De speerdrills verlopen goed omdat we terug van begin zijn begonnen en op alles letten . Normaal zal de eerste wedstrijd interclub en Vlaams kampioenschap zijn en zullen we dan besluiten voor het verdere seizoen.

T8.jpg 

 

 

08:32 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-16

Weekje tegenslag, toch blijft alles in orde

 

p5.jpg

p03.jpg

 

De laatste weken zien we wel vooruitgang, toch was alles niet in het voordeel voor grote vooruitgang te boeken. We hebben 3 weken geen loop, stabilisatie en krachttrainer gehad en ook 2 weken geen speertrainer. Dus hebben we alles zelf moeten organiseren. Daarbij komt dat Timothy ook een lichte hersenschudding had bij een sprongtraining waarbij een hoofdwonde die met 5 draadjes weer aaneengehecht werd, ook verleden week griep gekregen, dit alles hebben we kleine achterstand op het voorziene schema. Vanaf nu hebben we terug twee trainers en kunnen we volop trainen. de speertraining gisteren was moeilijk door de harde tegenwind en wat overlast van de schouder.

p01.jpg

 

 

09:03 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-16

Eerste speertraining met trainer outdoor was geslaagdn1.jpg

n6.jpg

Filmpjes training 11 april 2016 

 

07:57 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-16

Eerste 3 speertraingen achter de rugg8.jpg

We hebben nu 3 speertrainingen achter de rug in Oudenaarde , het gevoel moet wel nog terug keren , toch bij iedere training  zijn we tevreden na de sessie. Timothy wil maar gooien wanneer hij 100 procent tevreden is en ook wanneer alles in orde is. De pijn van verleden jaar is verdwenen , toch blijft het soms wachten op nergens geen last te hebben. 70 M zou geen probleem geven voor wedstrijd, maar Timothy wil verder gooien en wacht waarschijnlijk tot na het Vlaams kampioenschap en ook de stage zal na het Vlaams zijn. De krachttrainingen zijn bijna op het peil van verleden jaar . We gaan zo verder werken en niets overslaan om verder te werken naar ons doel.

g11.jpg

m2.jpg

m21.jpg
 

 

07:47 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-16

Weken vliegen voorbij, gisteren eerste speertraining outdoor

 

o3.jpg

Verleden week goed afgewerkt, geen last bij het gooien en ook alle andere trainingen zijn goed verlopen. Gisteren krachttraining afgewerkt en bijna op max zoals in 2015. De tweede training was speer outdoor. We hadden geen geluk door de slechte omstandigheden. Het begon te regenen en zeker als het de eerste speertraining outdoor is moet je voorzichtig zijn. Toch zien we dat dit de enige training is waar Timothy zijn hoofd op nul zal moeten zetten om te overwinnen. Vrijdag hopen we op beter weer om te gooien , het zal toch enkele trainingen duren voor de vrees van kwetsuur weg zal zijn.

o4.jpg

o6.jpg

Filmpjes van twee trainingen verleden week 

06:36 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-16

Timothy zware trainingsweek achter de rug

 

o1.jpg

o9.jpg

delhaize1.jpg

De weken vliegen voorbij en de vooruitgang zal nu met 3 trainingen met Luc en 5 met Philip , ook beetje zwaarder maken . Gelukkig kan hij rusten en naast de kine revalidatie alleen op zijn doel denken. Einde van de week is er wel vermoeidheid, toch door het weekend hem zijn rust te laten kan hij maandag terug beginnen met volle moed.

We denken nog 5 weken nodig te hebben voor we vertrekken op stage naar Algarve en daar de laatste voorbereidingen naar het nieuwe seizoen op punt te stellen.  Normaal zal de eerste wedstrijd de B.V.V zijn in Leuven en dan het Vlaams kampioenschap in Oordegem

 

11:11 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-16

De eerste werp trainingen goed afgewerkt deze week

 

m9.jpg

m6.jpg

m19.jpg

De eerste werp trainingen en ook kracht zijn achter de rug en kunnen tevreden zijn met deze week en vooruitgang. Vanaf nu kunnen we alles opdrijven tot wanneer Timothy in orde is om op stage te vertrekken. Ook een dank aan Vitawell en tandarts van Avelgem voor de sponsering 2016. Ook voor het pakket dat we deze week gekregen hebben van Compressport. Het zal een race zijn om gereed  te zijn en een sterker Timothy zal het wel zijn  wanneer Timothy twee jaar met pijn heeft gegooid. Het zal misschien niet in april of mei zijn , maar wanneer Timothy eindelijk eens kan gooien zonder pijn zal het voor hem ook een steun zijn om verder te gooien.

m13.jpg


 

08:10 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-16

Moeilijke en zware dagen wisselen zich af , toch voorzichtig.

 

timobis2016.jpg

De drie dagen met samen kine revalidatie zijn wel vermoeide dagen, het zijn deze dagen die Timothy moeten helpen verder te werken naar de doelen in 2016. We gaan uiterst voorzichtig zijn om te starten met wedstrijden en moet Timothy 100 procent klaar zijn en is het zonder de eerste wedstrijden dan moet dit maar. De stage in Portugal hangt af van het gooien met de speer. We kunnen zeggen dat al het andere klaar is voor wedstrijd.

p1.jpg

p3.jpg

08:20 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |