23-08-16

Volgende week terug naar Antwerpen bij dr. Declerq

 

p1.jpg

De weken vliegen voorbij, trainingen volgen elkaar op, soms goed en ook mindere dagen. Het is moeilijk om zo verder te werken , alles voor doen en nog geen volledige herstel. Normaal gezien zal Timothy zaterdag in Sint Niklaas gooien om dan volgende week naar de afspraak te gaan bij dokter De Clerq . Wij denken en hopen dat hij ons kan helpen en dat ook de ingreep dan zo spoedig mogelijk zal zijn. De suprinatus is nog altijd van voor de operatie dezelfde pijn. De labrum scheur is in orde, de tweede ingreep zou maar 4 weken herstel zijn wat we dan hopen om 2017 eindelijk eens pijnvrij te gooien. Waarschijnlijk is de eerste wedstrijd die we voor ACME gedaan hebben de oorzaak van te vroeg gooien. We hebben ACME met die 13 punten zeker geholpen, maar niet het herstel van Timothy

p17.jpg

a13.jpg 

 

07:51 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-16

Moeilijke periode achter de rug

 

 

011.jpg

De weken vliegen voorbij, iedere dag bijna 2 of 3 trainingen afwerken in Oudenaarde of Gent. Dagen dat alles vlot verloopt maar ook moeilijke dagen waar de pijn terug de bovenhand krijgt. Wanneer er geen pijn is zien we wel een grote vooruitgang in kracht en ook bij het speerwerpen. Toch is moeilijk een planning te maken wanneer je twijfelt aan je werk die je doet om terug wedstrijd te plannen in de toekomst     Normaal zijn er wedstrijden gepland binnen drie weken, hopelijk kunnen we dit ook zo houden

03.jpg


 


 

 

09:00 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-16

Twee nieuwe sponsors voor Timothy

 

P9.jpg

De trainingen verlopen goed, 8 trainingen in de week en kine revalidatie zijn de voornaamste punten naar revalidatie toe. We kunnen ook  zeggen dat we terug twee nieuwe sponsors bij hebben en vooral de steun kunnen gebruiken naar herstel toe. Wanneer de eerste wedstrijd na de Belgische titel is , staat nog niet vast en hopen binnenkort toch te melden.

JOKA20116BIS.jpg

sponsorlogo.jpg

P3.jpg

Filmpje van training 13 juli


 

10:01 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-16

Timothy overtuigend voor de 3 keer Belgisch kampioen

 

DSC_9914.JPG

Zo een moeilijke periode achter de rug en nog enkele weken revalidatie nog af te werken en 72m10 gooien en wetende dat Timothy na Vlaams kampioenschap 3 weken niet gegooid heeft en verleden week alleen maar drills heeft gedaan. Mooi gedaan zeg ik en na eerste worp uit voorzorg niet meer gegooid, wetende dat hij geen pijn had. Deze week heeft hij rustperiode ingelast om volgende week revalidatie verder te zetten en ook het werpen kan op hoger peil gewerkt worden. De derde Belgische titel op rij heeft ook voor Timothy een steun verder te doen , nu we veel revalidatie moeten doen.

belg2016a.jpg

DSC_9913.JPG

13:59 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-16

Vandaag Belg.kampioenschap in Brussel

 

17327591240_4a75bc9e3d_o.jpg

Na 4 weken trainen , onderzoeken is er vandaag het Belg.Kampioenschap in Brussel. We hopen dat de schouder terug wat procent beter is en proberen de 70m te halen. Volgende week staat er een rustperiode gepland. Volgende week zullen we ook beslissen hoe het verder moet, alles hangt af van de wedstrijd deze namiddag. Normaal zou het zilver moeten zijn als we de competitie respecteren van 2016.

1459060321-wfDCzwKdTXlY5UiCkTdRC5tQZ_.jpg

 

10:50 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-16

Vandaag bij Dr Peeters in Hamme

 

a7.jpg

Deze week vooral hopen dat alles in orde komt, woensdag zijn we naar dr. Cools geweest en ze heeft vooral veel metingen gedaan van de schouder. Zij blijft er bij na haar onderzoek dat een labrum scheur een 7 tal maand nodig heeft om te herstellen en vandaar dat Timothy bij het 100  procent gooien pijn heeft omdat de supraspinatus dan zwelt en gekneld zit en pijn veroorzaakt. De labrum zou moeten genezen zijn nu maar omdat Timothy te vroeg heeft gegooid zitten we nu met de supraspinatus kwetsuur .Deze kan genezen worden door bepaalde oefeningen en dit zouden we vandaag bij bezoek bij Dr.Peeters in Hamme krijgen. Alleen de kwetsuur is no enigste minpunt in de opbouw naar 100 procent op een wedstrijd zonder kwetsuur en teug 6 keer gooien. We hebben deze week terug goede trainingen achter de rug en zijn terug beginnen gooien als is het maar losgooien. Het Belg. kampioenschap is een maand te vroeg denk ik. Maar je weet nooit hoe deze wedstrijd eindigt . We weten wel na deze wedstrijd gaan we trainen tot Timo zich 100 procent en zonder pijn een wedstrijd kan afwerken.

a2.jpg

a1.jpg

Workout speer gisteren in Oudenaarde


 

 

06:52 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-06-16

Speciale week , hopelijk goed nieuws

 

lol4.jpg

We hebben nu 3 weken goed kunnen trainen naar onze eerst wedstrijd na het Vlaams kampioenschap, vooral op de tweede revalidatie die we nu moeten versterken alle dagen. Woensdag brengen we een bezoek aan Dr Cools in Gent en vrijdag bezoek aan Dr Peeters en hopen dat nu alles in orde komt met de tweede revalidatie. Normaal mag het geen probleem geven als het weer en de wind in orde is om rond de 72 a 73 m te gooien volgende wedstrijd, maar daar trainen we niet voor. Wanneer we zien op de volgende wedstrijd dat Timothy nog pijn heeft zullen we er alles aan doen om de volgende zonder pijn te gooien, Het is alleen het gooien  dat we niet weten of hij nu goed is. Al het andere hebben we een grote voorsprong op verleden jaar.

lolmp.jpg


 

07:55 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-16

We weten nu wat er scheelt en kunnen nu revalidatie 2 starten

 

z3.jpg

De operatie revalidatie labrum is genezen, maar door de pijn bij het gooien hebben we bij dr Peeters terug een echo laten doen en is er vastgesteld wat we ook vroeger dachten dat de sypropinatus niet 100 procent was, de ene kant staat gezwollen en iedere keer als Timothy gooit aan 100 procent kwam die zwelling  de pijn veroorzaken. Vanaf maandag zullen we oefeningen en kine moeten doen voor de sypropinatus. Dus de eerste weken geen wedstrijden en vooral focussen op herstel en komt als de wind goed zit komt er toch een mooie verre worp.

ze.jpg

Naamloos.jpg

overzicht2015.jpg

08:43 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-16

Twee wedstrijden afgewerkt met twee overwinningen

 

z1.jpg

Verleden week de Beker van Vlaanderen in Kessel lo gewonnen met 62m+, toch niet tevreden door de pijn die terug hetzelfde gevoel heeft als verleden jaar. Dan een week geen speerwerpen gedaan op training om het Vlaams kampioenschap niet in gevaar te brengen. Zaterdag terug met 1 worp en 67m+ voor de 8 ste keer op rij Vlaams kampioen geworden (2009 tot 2016) Toch zullen we dinsdag een bezoek brengen aan dr Peeters om te weten waarom er nu nog pijn is na 6 maanden revalidatie. De twee wedstrijden die Timothy nu heeft betwist waren ook twee wedstrijden met harde tegenwind. De volgende wedstrijden hangen nu af wat de dokters zeggen.

z5.jpg

z7.jpg

z4.jpg

vlaams2016.jpg

06:54 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-16

Vandaag eerste competitie wedstrijd in Kessel Lo (BVV)

 

reva1.jpg

INTER2.jpg

 

Timothy Herman - Foto: Johnny De Ceulaerde
Timothy Herman - Foto: Johnny De Ceulaerde

Zomerkriebels: Timothy Herman: “Goed gevoel terugvinden in wedstrijden”

Hoe ben je de winter doorgekomen?

“Ik begon het winterseizoen vol goeie moed na alweer een Belgische titel maar er waren ook heel wat twijfels. Ik werkte in de winter wekelijks zo’n 45 à 50 uren en dat kruipt al snel in de kleren als je daarbij ook nog moet trainen. Omdat ik in de zomer vaak maar een of twee worpen kon afwerken tijdens wedstrijden door vermoeidheid en pijn, besloot ik een MRI-scan te laten nemen. Daaruit bleek dat ik al twee jaar een Labrumscheur had in mijn schouder en geopereerd moest worden. Vanaf dan begon een lang revalidatieproces, dat nu stilaan op zijn einde loopt. Twee weken geleden liep ik ook nog een hoofdwonde op tijdens een training, je kan dus wel zeggen dat mijn winter niet van een leien dakje liep.”

Komt jouw zomerseizoen in gevaar door die blessures? Of is het ergste nu achter de rug?

“Het ergste is gelukkig achter de rug, maar ik heb wel heel wat achterstand opgelopen. Ik trok dit jaar niet op stage naar Portugal en sta dus nog niet waar ik wil staan, maar als alles goed verloopt, zal ik mijn seizoen écht openen op het Vlaams kampioenschap, waar ik mijn achtste titel op rij wil behalen. Aanstaande zondag zal ik wel eenmaal werpen op de interclub om mijn club te steunen. Het heeft weinig nut om volledige wedstrijden af te werken vooraleer ik honderd procent fit ben.”

Hoe zal jouw programma er verder uitzien? Piek jij naar een bepaalde periode?

“Door de revalidatie die nog steeds aan de gang is, zijn er niet meteen wedstrijden waar ik echt top zal zijn voor het begin van de zomervakantie. Na het Vlaams kampioenschap zal ik enkele Flanders Cups en buitenlandse wedstrijden meepikken om op het Belgisch kampioenschap eind juni echt fit te zijn. Ik wil vooral op zoek gaan naar een goed gevoel tijdens de wedstrijden, en als het weer dan eens meezit, kan er altijd een uitschieter inzitten.”

Wanneer zal jouw seizoen geslaagd zijn?

“Pijnvrij gooien staat voorop, want dat lukte de afgelopen twee jaar niet. Daarna hoop ik om eindelijk mijn persoonlijk record van 78m98 te verbeteren met een worp van tachtig meter.”

De limiet voor het EK staat op 80m85, die van de OS op 83m00. Droom je daar nog steeds van?

“Ik zou natuurlijk graag deelnemen aan beide kampioenschappen zoals elke atleet, maar als ik realistisch ben, zal het heel moeilijk zijn omdat ik nog steeds aan het revalideren ben van mijn operatie. Daarbij komt nog eens dat de limieten wel erg scherp staan, met 79 meter sta je eigenlijk altijd in de finale van een EK. Ik had de limiet dan ook graag lager gezien dan de 80m85 die nu vereist is.”

Je hebt sinds afgelopen zomer ook een andere uitdaging in het leven: het vaderschap. Hoe heeft dat jouw leven als topsporter beïnvloedt?

“De twee weken waarin mijn dochter Margot geboren werd en ik de Belgischte titel pakte, waren de mooiste van mijn leven. Mijn leven is inderdaad wel wat veranderd, maar ik heb een sterke vrouw en goede omkadering rond mij die ervoor zorgen dat ik aan mijn droom kan blijven werken.”

m15.jpg

Vandaag zal Timothy normaal 1 of 2 worpen doen in voorbereiding voor volgende wedstrijden, op training nog niet voluit gegooid. We zien ook dat de wind vandaag terug parten zal spelen , zoals verleden jaar bijna iedere wedstrijd voorkwam. Vandaag is het een wedstrijd om te zien hoe de schouder zich voelt. De wedstrijd is vooral voor zijn club belangrijk en ze zullen vandaag de punten nodig hebben. Normaal als alles goed verloopt zal Timothy volgende wedstrijd het Vlaams kampioenschap in Oordegem zijn.

09:21 Gepost door chris herman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |